Veljeni astuu avioon syyskuussa. Saimme asiasta ilmoituksen vuoden alussa ja olen etsinyt juhla-asua verkosta maaliskuusta lähtien!

Varsin nopeasti suosikki verkkokaupoiksi rankkautuivat Tidebuy ja Moonlightdress, joiden valikoimissa oli mallien lisäksi värin, kankaan ja lisävarusteiden tuunausmahdollisuus. Olin pariin ottteeseen asiakaspalveluun yhteydessä lisätietoja varten ja kävin tarkistamassa sivustolla uutuudet säänöllisesti. Kuukausia kestäneet mekko-ostokset alkoivat valtavan runsaudenpulan ihmettelyllä; ”miten ikinä osaan valita näistä yhden”. Lopun kaiken kaikki mekot alkoivat näyttää samoille.. Miehille vinkki; väsytystekniikka siis toimii! Ainakin minun suhteen =)

 Ennakkosuunnitelmani oli ostaa ihana, pinkki 1950- luvun tyylinen vintage  tylliunelma moonlightdressista. Siihen olisi saanut hartiahuivin ja juhlalaukun teetettyinä samasta kankaasta. Kaikki kotiin toimitettuna, aih ihanaa helppoutta!

Onneksi tajusin kysyä tuosta ”käsilaukusta” ennen tilausta tarkempia speksejä. Asiakaspalvelu lähettikin minulle asiallisesti kuvan siitä mitä olisi odotettavissa.

Tällainen kuvassa oleva, meikkipussin tyyppinen ratkaisuhan se olisi ollut =/ Tämä tieto ei vahvistanut ostopäätöksen tekemistä.

Olen tosi harkitsevainen shoppaaja ja käyn aina ensin kaikki vaihtoehdot läpi ja sitten punnitsen jäljelle jääneiden vaihtoehtojen välillä tarkasti ennen lopullista valintaani. Nyt olin tehnyt ennakkokarsintaa netissä ja löytänyt sieltä muun muassa mummolle juhla-asun, joka odotteli jo tullissa lunastusta. Yllätyin itsekin, kun löysin itseni lompsimasta kotiin Helsinki design villagesta juhlamekko kassissa!

Ihana raakasilkkinen luomus on varioitavissa neljään eri malliin. Samalla se ratkaisi ongelman olkapäiden verhoamisesta kirkossa. En jaksanut enää ajatella juoksevani jonkin boleron perässä kaupoissa.

Mekkoa oli tapahtumassa esittelemässä ihanan energinen suunnittelija Sveta Planman, joka on nousevia tähtiä suunnittelun saralla. Sveta myös puettaa näemmä Maikkarin aamu- ja uutistoimituksen väkeä. Katso kuvia Jolierin Facebookista

Ihastuin asun muunneltavuuteen ja erityisesti ominaisuuteen, jossa sen voi liittää takkimaisesti osaksi juhlavaa kokonaisuutta. Sopii mainiosti esim syksyn ja talven juhlaviin hetkiin, sillä paksu raakasilkki myös lämmittää ihanasti.

Verkkoshoppailun ongelmaksi muodostuu asun istuvuus. Kun paino hinkkaa + 3kg ja -4kg välillä ei koon ajoittaminen oikeaan hetkeen ole helppoa. Sekin muuten yksi asia, joka helpottaa elämää Jolierin muunneltavissa mekoissa: Kietaisumekko antaa muutaman koon muutokset anteeksi ja pysyy silti napakasti yllä.

Kävin verkkokauppojen mittataulukkoja läpi ja totesin putoavani aina kokojen väliin. Näinhän se menee yleensä kaikissa kaupoissa, mutta harvemmin tulee palautettua ostoksia jenkkilään. Näissä verkkokaupoissa oli lisäksi muistaakseni 30% omavastuu hinnassa palautuksen suhteen.

Ensimmäinen haaste tuli vastaan, kun tämä eri valotilanteissa väriä muuttava luomus tarvitsi solmion partnerini asuun. Onneksi väri mukailee ajan trendejä ja vaihtoehtoja olisi ollut lopuksi jopa kolme!

Jäi sieltä verkkokaupastakin jotain käteen: Tilasin mummon sinisen mekon Amazonin kautta. Kyseinen asu maksoi  muistaakseni 150e, mutta kuljetuskustannusten (60€) Ja tullimaksujen n. 25€ jälkeen hinta nousi siis reippaasti.

Oma mekkoni on ihanaa, paksua raakasilkkiä. Mummo joutui korjauttamaan omaa asuaan ja teettämään siihen nyörit ompelijattarella. Hän ei luottanut kyseiseen vetoketjuun.

Verkkoshoppailun etu on se, että on ihanaa laittaa päälle asu jota en ainakaan olettaisi olevan kellään muulla! Tätä Jolieria ei ole myöskään tullut vielä vastaan, joten se kestää vaikka vielä toisetkin pirskeet.

Mikä parasta: Kierrätyspaikkakan on jo löytynyt puvun tulevaa käyttöä varten: Äitini lupasi adoptoida sen itselleen 🙂

Advertisements