Romanttinen Barcelona

Barcelona edustaa kaikkea sitä, mitä matkakohteelta voi toivoa; vaikuttavaa arkkitehtuuria, toimivan joukkoliikenteen, vaihtelevaa maastoa, mahtavat shoppailumahdollisuudet sekä upean beachin!

Tämä matkakohde on ehdottomasti yksi suosikeistani, sillä siellä riittää nähtävää useammaksi päiväksi. Matkailijana en ole rantaleijona, enkä museofriikki. Arvostan monipuolisia mahdollisuuksia samassa paketissa. Toistaiseksi suosikkimatkakohteeni on ollut Rio De Janeiro. Barcelona kisailee suosikkikohteen paikasta tarjoamalla henkeä salpaavaa arkkitehtuuria, romanttisia puistoja ja ihanan rannan.

Barcelona levittyy kauniin vuoriston ja merenrannan väliin. Sen rinteillä kiipeilevät Antoni Gaudin suunnittelemat häkellyttävän hienot puistot ja rakennukset.

Kaupungin pääkatu La Rambla on mielestäni yliarvostettu turistirysä. Matkani ajoittui alennusmyyntien aikaan ja kadun varrella sijaitsevat Zara, Mango, H&M oli tunkuun asti täynnä shoppailijoita. Pikainen vilkaisu ovelta toi sen vaikutelman, että paremmat alennusmyynnit hintojen suhteen löytyy Suomesta.

Barcelonassa tilaamani ruoka-annokset olivat todella minimaaliset. Koko on ABC:n lasten ateriaan verrattavissa. Halusin pois La Ramblan ihmisvilinästä. Otin kartan käteen ja suuntasin kadun päähän rantaan, jossa sijaitsee kaunis satama.

Satamassa istuskeli pariskuntia nauttimassa auringosta ja  katselemassa merelle suuntaavia aluksia. Ostin viereisestä kuppilasta take away kahvin (3€) ja istahdin satamaan. Satama on niin romanttinen paikka, että toivoin etten olisi ollut siellä yksin..

Suuntasin satamasta vanhaan kaupunginosaan nimeltä Barri Gotic. Alueen pienet kujat ovat hurmaavia täynnä pieniä liikkeitä ja aukioita. Alue on melko siisti, eikä siellä pääse Etelä-Amerikan tyyliseen jännitykseen siitä joutuuko ryöstetyksi vai ei =)

Seikkailu pienillä kujilla toi minut yllätyksekseni suosikkikirjailija George Orwell aukiolle, josta täytyi saada tietenkin kuva:

Taskuvarkaudet ovat kuulemma yleisiä, enkä uskaltanut ensimmäisenä päivänä lähteä yksin liikenteeseen järjestelmäkameran kanssa. Jouduinkin tyytymään puhelimella otettuihin muistoihin.

Matkustin tällä kertaa yksin, enkä päässyt nauttimaan Barcelonasta parhaimmillaan. Säästinkin romattisimmat kohteet seuraavaan reissuun. Barcelonaan palaamme varmasti uudestaan järeämmin kameroin =)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s