Welcome The World Design Capital Year 2012!

Aloitimme uudenvuoden juhlat hyvin kansainvälisiksi muodostuneissa latinopippaloissa Töölössä, josta suuntasimme Senaatintorin uudenvuodenjuhlaan hyvissä ajoin ennen puoltayötä. Parin vuoden takaisesta Taiteidenyön tungoksesta traumatisoituneena yritimme etsiä vaihtoehtoisia lähestymistapoja aukiolle. Paikalle pääsi vain Espan ja Aleksanterinkadun kautta. Ihmismassan tunku unohtui nopeasti henkeäsalpaavan upeasta näystä:  Toria ympäröivät rakennukset oli valaistu uskomattomin valotaideteoksin!

Tämä upea, hamooninen valotaideteos oli unohtumaton kokemus! Onneksi otin kameran matkaan. Rakennusten valaistus muuttui muutamaan kertaan. Tässä vielä kuva toisesta valoteemasta.

Mikä ei mielestäni millään tavalla istunut kuvaan on Senaatintorille tilattu kaamea Rubiikinkuutio!

Uudenvuoden lähtölaskennan starttasi design- kaupunkivuoden kunniaksi ”Ylitys Helsingille”- videoshow, joka on kolmeulotteinen videoarkkitehtuuriteos tai heijastus.. Kuinka sitä nyt kuvailisi. Katso mielummin video:

Mahtava ilotulitus ammuttiin musiikin tahtiin tuomiokirkolta ja empäröivien rakennusten katoilta. Tulitus alkoi Nightwishin tahtiin. Tässä kuvaamani video:

Ilotulituksen jälkeen seuraamme lyöttäytyi turisteja Viennasta. He olivat vuorokauden mittaisella kauttakulkumatkalla ja kutsuimme heidät mukaan pirskeisiin. Vuosi 2012 alkoi kauniilla, romanttisella lumisateella, joka kuorrutti valkoisen hunnun Helsingin ylle ensi kertaa tänä talvena. Todella romanttinen lisä hienoon iltaan! Löysin juhlista taan monta uutta ihanaa tuttavuutta, joista täytyy mainita saksalaiset tyttöset, jotka asustelevat nykyisellään Suomessa. Neitoset kirjoittavat blogia nimeltä ”Worst blog ever”. He ovat matkustelleet paljon ja päätyneet siihen, että Suomi on maailman paras maa asua. Näihin sanoihin on hyvä päättää vuoden ensimmäinen kirjoitus ja toivottaa World Design Capital-vuosi tervetulleeksi. Onnellista ja menestyksekästä vuotta 2012!

Kuvia uudenvuoden pirskeistä:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s